Amatőr politika kritika - nem pártatlanul!

Kataton Panda

Kataton Panda

TEKetlenkedés

2015. november 26. - katatonpanda

A TEK ismét lyukra futott. Nem először, és feltehetően nem is utoljára, a legkínosabb eseteket a 444.hu gyűjtötte csokorba (http://444.hu/2015/11/25/a-tek-131-legrosszabb-huzasa). Az újabb eseten, eseteken akár nevethetnénk is, ahogy azt teszi fél Európa, és állítólag még India is, ám nekem inkább sírni van kedvem. Ha a magyar terrorelhárítás ilyen teljesítményre képes, akkor nagyon-nagy bajban vagyunk!

Szinte minden társadalmi alrendszer, állami intézmény súlyos forráshiánnyal küzd, de küzd! Az oktatás, az egészségügy, a szociális ellátórendszer az összeomlás szélén, de a rendőrség is komoly nehézségekkel kell, hogy megbirkózzon, és akkor itt van a TEK az államilag kitömött költségvetésével, a legkorszerűbb eszközökkel, a legdrágább Audi terepjárókkal és kizárólag a magamutogatásukról, mesterségesen hype-olt, ostoba tetteikről kapunk híreket.

Félreértés ne essék, biztos vagyok benne, hogy az állomány tagjai nem erre szerződtek. Ők komoly munkát vállaltak, akár az életüket is kockára tennék feladatuk ellátásáért. De a vezetőik és főleg a fő-fő vezetőjük leginkább exhibicionista, karrierista, törleszkedő, ostoba pojácának tűnik. Az állomány tagjai áldozatok, hiszen az elmúlt öt év bebizonyította, hogy a TEK nem a terrorelhárítás, hanem a politika propaganda gépezetének eszköze csupán.

Már a TEK létrejötte és funkciója is számtalan kérdést vet fel. A találgatások során hamar eljutottunk annak idején oda, hogy a TEK kizárólag, mint Orbán Viktor magánhadserege értelmezhető. De még ebben a szerepben is tökéletesen funkciótlan, hiszen a titkosszolgálatok, és különböző rendőri szervek ellátták a terrorelhárítás és az állami funkcionáriusok védelmét eddig is. De igazából nem is a TEKről akarok írni, hiszen kit érdekelnek ezek a szegény, átvert adrenalinos macskák, akik addig hergelik magukat az útszélén, míg aztán éppen akkor próbálnak átrohanni, mikor a kamion jön (http://index.hu/belfold/2013/12/03/autouvegen_at_lotte_meg_tarsat_a_tek-es/)?

A TEK csak kommunikációs eszköz. Nézzük is meg az elmúlt hónapok kormányzati kommunikációját, aminek csak egyik eleme volt a „bomba gyáros, nemzetközi terrorista csoport” minapi elfogása.

Ugyanakkor a TEK-re még visszatérek, hiszen ilyen nagyszerű manipulációs eszköznek, mint az a szerencsétlen 1100 kommandós biztos szán még szerepet a kormányzat a választópolgárok szimpátiájáért folytatott harcban.

1. Az ijesztgetés

A Fidesz népszerűsége mélyponton, a kormánynak kapóra jött a menekülthullám. Első lépésben itthon, magyar nyelvű plakátokon és sajtókampányban figyelmeztették a magyarul nem tudó menekülteket, hogy a kormány nagyon-nagyon megvédi a magyar állampolgárok jogait tőlük, akik nem is akarják azokat veszélyeztetni. A dolog működött, a magyar polgárok úgy nyalták be az átverést, mint… mindig.

2. A feszültség fokozása a végletekig

A menekülteket embertelen körülmények közé kényszerítették, túlzsúfolt táborokba, a Keteli-pályaudvarhoz, a II. János Pál Pápa térre, mindenféle orvosi ellátás, higiéniai infrastruktúra, tájékoztatás nélkül. Ezt követően ujjal mutogattak rájuk, hogy követelőznek, lázonganak, eldobálják a sertés májkrémet (a menekültek túlnyomó többsége muszlim, nem ehet sertés húst), a parkokban végzik a dolgukat.  Ám a kormány a helyén van, megvédi a polgárokat attól a veszélytől, amit önmaga teremtett és mikor már tényleg pattanásig feszültek az idegek és a Keletinél megjelentek a szélsőjobboldali csoportok, hogy fizikailag bántalmazzák a menekülteket, a kormány buszokkal, vonatokkal elszállította a menekülteket. Ezt persze hetekkel korábban is megtehették volna, csak akkor elmarad a hatás. Hogy milyen hatás? A Fidesz népszerűsége emelkedni kezdett.

3. A kamu akció sérültekkel

Beszámolók szerint, az egyik határátkelőnél, cinizmusból, vagy alkalmatlanságból megnyitották a kapukat, majd mikor a menekültek, sokan családostul, kisgyerekkel elindultak a határ felé, a rendőrök könnygázzal, vízágyúval, majd viperákkal támadtak a védtelen, csapdába csalt menekültekre és az őket kísérő újságírókra. Az eseményekről kiváló felvételek készültek, a kormányzati kommunikáció szerint terroristák akartak áttörni a határon és megtámadták a határt biztosító rendfenntartó erőket.

4. Az ijesztgetés

A menekült téma már éppen kifulladóban volt, mikor megtörténtek a borzalmas párizsi merényletek. Rettenetes kimondani is, de a kormánynak kapóra jött a dolog, hiszen a menekült tematikát sikerült zökkenőmentesen átmenteni a terrorista tematikába és ezzel persze emelték a tétet. Egy ideig zajlott a terrorizmussal ijesztgetés, de érezték, hogy ennél több kell, ahogy a menekültekkel ijesztgetés után jött a direkt generált krízis, most is kellett egy akció, hogy a választópolgárok a saját bőrükön érezzék a bajt.

5. A feszültség fokozása a végletekig

„Nemzetközi bomba gyáros terroristákat” fogtak halált megvető bátorsággal, akikről kiderült, hogy veszélytelen háborús relikviákat gyűjtő, erdélyi magyar fiatalokról van szó, akiket az ügyészség sem vett komolyan.

A TEK vezetője elszúrta, ismét adrenalinos macskaként rohant ki a kamion elé. Túl gyorsan, a valós szakértői eredmények ismerete nélkül világgá kiáltotta a sikert, ezzel persze, ötévnyi várakozás után, végre alátámasztva a TEK létének jogosultságát, és megerősítve a terrorveszély tematikát. Ismét emelkedett a tét, hiszen más az, hogy lehetnek nálunk is terroristák és más az, hogy vannak, és párat közülük el is fogtak.

Ha végig nézzük a „menekült-ügy” és a „terrorista-ügy” forgatókönyvét, a számtalan eltérő részlet ellenére megjósolható a kormányzat következő lepése. Nem kívánom, hogy igazam legyen! Nagyon örülnék, ha nem lenne igazam, de a következő lépés, mely helyre teheti a TEK hírnevét, egyszersmind csúcsra járathatja a kormányzati kommunikációt a „terrorista-ügyben”, egy terrorista akció.

6. A kamu akció sérültekkel

Akkor hozhatja ki a maximumot a „terrorista-ügy”-ből a kormány, ha az eddigi ijesztgetést, generált problémát (amit ráadásul a TEK csúnyán elbaltázott), hamarosan valós akció követi. Nincs hálásabb, mint kreálni egy bűnügyet, amellyel a legfelsőbb potentátok is foglalkoznak, kifejezik együttérzésüket és biztosítják a polgárokat a bűnösök megbüntetéséről, majd „rettenetes„ nehézségek árán megoldani a saját maguk által kreált ügyet és ünnepelni, kitüntetni magukat, megmutatva, milyen jól megvédték a nemzetet.

Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam és kívánom, hogy a magyar ormány sose menjen olyan sokáig, ameddig az én fantáziám elmehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katatonpanda.blog.hu/api/trackback/id/tr518116492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.11.27. 00:13:41

Orbán és Putyin finanszírozzák a menekült áradatot, mert így akarják az EU-t tönkre tenni.

ferinek nem 2015.11.27. 00:25:54

ha igazolást nyer, hogy ezek engedély nélkül tartott lőfegyverek, akkor az 2-8 as bűncselekmény, aminek középmértéke 5 év, tehát a tek egy súlyos bűnt derített fel, miért öncélú önfényezés erről hírt adni, a média teli van bűnügyi hírekkel, mindegyik villogás?

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.11.27. 05:01:34

Én nem érzem Hajdút annyira hibásnak ebben. O.K. Lehetett volna sokkal visszafogottabb is. De nem ő haknizta körbe a médiát, az hívta meg őt. Hallgattam az ATV-ben, nem hiszem hogy ő tört be a stúdióba h nyilatkozni akar.
Árgus szemmel figyelnek most. Sajnos a fegyver mániásokból lesznek sokszor a tömeggyilkosok és ők kapnak kedvet ilyen események hallatán mint a párizsi.
Elkaptak valakiket és Hajdún nagy volt a nyomás politikailag. Ő nem mondta hogy iszlám szélsőségesek, csak h vannak szélsőséges kapcsolatai.
Ha a sorrendiséget figyeliTEK, a média kürtölte tele a világot az elfogott "terroristákkal" és Hajdú csak a sajtó őrület után kezdett nyilatkozni,
Hozzá kell tennem, jó ez így. Így mindenki tudja, hogy a TEK és a rendőrség, a szolgálatok egy flóbert pisztolyra, egy liter acetonra, vagy egy zsák műtrágyára is ugrani fognak. És ez így van jól.
Én azt eredménynek tartom, hogy még egy ilyen piti fegyvergyűjtőt is lekapcsolnak.

Ambiorix 2015.11.27. 05:11:34

Igen, bazmeg, ha rajtatok múlna, még ma is boldogan szambázna százezer afgán valahol Budaörs és Biatorbágy között.

nu pagagyí 2015.11.27. 05:26:29

Nálunk sajnos ebből a szerény készletből kell riogatni a népet. Az mégsem lehet, hogy minket senki nem akar megmerényelni. Bezzeg a a gennyes gazdag nyugatiakat! Legyenek nekünk is saját terroristáink!

nu pagagyí 2015.11.27. 05:37:35

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Egy közpénzből finanszírozott faszkalapnak az a dolga, hogy nyilatkozzon, ha kérdezik. Nem kötelező viszont olyat hazudni, amit fél nap alatt egy laikus is leleplez. A média tette a dolgát, bemutatta, kikre költjük a pénzünket. Vadbarmokra.

gmihaly621 2015.11.27. 08:14:21

Sztem az amúgy tök gáz magyar média most kissé felelőtlenül viselkedik. Az legkorábbi tudósításokat már lámpással sem találom meg a neten, hogy a sorrend alapján megállapíthassam, hogy a tyúk volt-e előbb, vagy a tojás. Erre az "elsikált" alapra építenek (lek)vár(a)t a firkászok. De ha most lejáratják a TEK-et, mi lesz akkor, amikor tényleg terrorcselekmények történnek, akár iszlám (ez az egyik ködösítési szál), akár másmilyen. Az eljárás napokat vesz igénybe, amint azt az atv Start-ban Tarjányi és megemlítette Mészáros Toncsinak. Kevés idő telt el, de a firkászkák "valakik" "sugallatára" idő előtt mitugrászkodnak. Summa summárum: jobb félni, mint megijedni, nem kéne ezt a problémát "relativizálni".

sas70 2015.11.27. 08:54:48

Nagyjából ez történik, amikor a politika rátelepszik egy szakmára és nem a szakmai megoldás lesz a lényeg, hanem csak a politikusoknak való megfelelési kényszer. Sajnos Magyarországon már mindenre rátelepedett a politika és nincs lassan olyan szakma, ahol a napi politikai célok, ne akarnák felülírni a szakemberek munkáját. Az eredmény pedig az, hogy szar döntések, melléfogások születnek.
Amikor a Tanú című filmben a házat építik: -Virág elvtárs, se ajtó, se ablak?
Vagy a narancs termelés:
Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.

csak egy néző 2015.11.28. 20:34:15

Lehet, hogy jobban tette volna Hajdú a celebkedés helyett, ha megfogadja saját tanácsát?

youtu.be/FW3y4aaqkAQ
süti beállítások módosítása