Amatőr politika kritika - nem pártatlanul!

Kataton Panda

Kataton Panda

Simicska vs. kormány! Kinek nagyobb az... esze?

2015. október 17. - katatonpanda

Ebben a történetben üzletemberek, jogászok és politikusok a főszereplők. A mai magyar felfogás szerint, csupa erkölcsi hulla, olyan emberek, akik csak kárt okoznak, rombolnak, lopnak, csalnak, hazudnak; önző, kíméletlen, korrupt banda. Vagy bűncselekmény, vagy politikai konspiráció/nyomásgyakorlás, vagy kétes erkölcsi szándékot követő, jogi/gazdasági manőver áll a háttérben. És a kormány csúnyán ráfizet, akkor is, ha övé lesz a TV2!

Nem ismerem az ügy szereplőit, de biztos vagyok benne, hogy egyikük sem olyan ostoba, hogy véletlenül benézett volna valamit. Simicska kifizetett 1 millió eurót, Vajna kifizetett 20 milliárd forintot, a TV2 menedzsment mossa kezeit, a német hitelező pedig kényelmesen hátradől és bedobja a gyeplőt: tépjétek szét egymást!

Nem tudjuk, ki, milyen szerződéseket írt alá, de kellően nagyok az összegek, hogy egyik fél se feledkezzen meg az esetleges tulajdonjog átruházásról. Mik lehetnek a célok?

A kormányzat célja:

A kormány, miután kirúgta a konzervatív, jobboldali médiumokat és rengeteg közpénz elköltésé ellenére lenullázta a közmédiát, gyakorlatilag hatékony propagandagépezet nélkül maradt. Gyorsan beindítottak egy lapot (Magyar Idők), egy hírportált (888.hu), és most tévét is akartak szerezni (TV2). A háttérben vannak egyéb, kis példányszámú lapok, blogportálok, de ezekkel nem lehet hatékonyan irányítani a közbeszédet, tematizálni a médiát, elterelni a figyelmet a korrupciós botrányokról, alkalmatlan tisztviselők kínos megszólalásairól, kormányzati baklövésekről, növekvő szegénységről, az oktatási rendszer, a szociális rendszer és az egészségügyi rendszer csődjéről. Ezekkel a szűkebb célcsoportot elérő médiumokkal nem lehet hatékonyan hazudni és újabb választást nyerni.

Aki olvasott már Magyar Időket, vagy rákattintott a 888.hu-ra, azt is látja, hogy ezek a médiumok sosem fognak sikert elérni. Egyszerűen hiányzik mögülük a szellemi potenciál. Van az a pénz, amin lojalitást, hűséget lehet vásárolni, de fantáziát, tudást, tehetséget nem adnak pénzért.

Persze az is érdekes kérdés, hogy az a kormányzat, amelyik az elmúlt 5 évben közel 250 milliárd forint elköltésé mellett lenullázta, hiteltelenné és érdektelenné tette a közmédiát, miért gondolja, hogy ha megszerzi a TV2-t, ott majd nem ugyanez a folyamat fog végbemenni?

Szóval a kormányzatnak létfontosságú az új média birodalom, aminek egyes elemei nem nagyon akarnak megszületni, vagy halva születtek, vagy eleve elvetéltek. Ha nem jön össze, vagy hosszú jogi procedúrával jön csak össze, az hatalmas veszteség. Presztízs veszteség, idő és pénz veszteség. Sőt, önmagában veszélyezteti a 2018-as választási győzelmet is, hiszen nem lesz baráti médiafelülete a kormánynak.

Simicska célja:

Simicskának önérzete és vállalkozásai vannak. Többek között média birodalma: napi lapja, rádiója, televíziója. Semmi szüksége a TV2-re. Egyetlen célja lehet, keresztbe tenni! Veszélyeztetni a következő választási sikert és ezzel a megnövekedett zsarolópotenciállal jobb pozíciót nyerni más harctereken, például a közbeszerzéseken. "Együttműködöm veletek a médiában, ha visszakerül a Közgép a nyertesek listájára!"

Van-e Simicskának esélye a kormányzattal szemben? Most azt mondom, győzni, és a TV2-t megszerezni nincs! A mai Magyarországon nincs! De, mint azt korábbi posztban írtam is, talán most sem ez a célja. Ő nem akar miniszterelnök lenni. Nem akar országot kormányozni. Neki nem kell még egy tévé.Neki elég, ha káoszt, pánikot teremt és csak ő tudja átadni a megoldást. Persze jó pénzért!

Minden nap, ami úgy telik el, hogy a TV2 tulajdonjoga tisztázatlan, növeli a káoszt a kormányzati oldalon. Minden percben ott lóg a fejük felett Simicska pallosa. Minden nap, ami úgy telik el, hogy a TV2 tulajdonjoga tisztázatlan, növeli a zavart a TV2 körül. A hitelezők pénzt akarnak. Ki fogja őket fizetni, és miből? A piaci szereplők el fognak fordulni a TV2-től, mert nem tudják, kit "etetnek" a reklámpénzekkel. Bizonyára lesznek képernyősök, dolgozók, akik lelépnek, mert nem tudják ki a munkáltatójuk és, hogy lesz-e fizetésük a jövő hónapban. A partnerek kivárnak majd, mert nem biztos, hogy mindegy nekik, hogy Simicska, vagy Vajna.

És miközben szűkülnek a lehetőségek, fogy az idő! Mondhatnánk, 2018 messze van. Ám, a kormányzatnak fel kellene építenie az új TV2-t. Elfogadtatni az esetleges műsor politikai változásokat a nézőkkel. Új arcokat hozni, új műsorokat felfuttatni, új brand-et, brand-eket építeni. Ehhez évek kellene, sok pénz, munka, tudás, kreativitás, tehetség. És a közmédián látjuk, hogy ha van pénz és munka, meg idő (5 év), akkor sem tudják megcsinálni! Mert ne legyenek kétségeink, tudás, kreativitás és tehetség nem lesz több itt sem. Az RTL Klub sem Dirk Gergens-től működött. Pontosabban nem csak tőle.

Fonyó Károly első nyilatkozatából mindenki azt érezte fontosnak, hogy "Mi, két nappal korábban már megvettük!" Pedig nem ez a fontos üzenet. A fontos üzenet a nyilatkozat végén volt: "Hosszú jogi procedúrára számítunk!" Ez a kulcsmondat a helyzet megértésére.

Ha Fonyó akarná a TV2-t, mindent megtenne, hogy gyorsan megszerezze, ahogy Vajna mindent meg fog tenni ennek érdekében. Simicskáék azonban nem a TV2-t, hanem a "hosszú jogi procedúrát" akarják. És, ha másfél-két évig blokkolták a TV2-t, kivéreztették, elértéktelenítették, azt sem bánják, ha végül 20 milliárdért Vajnáé, vagyis a kormányé lesz. Nyerjenek versenyt döglött lóval!

Ráadásul, ha az opciós szerződés jogilag kifogásolhatatlan is, bármikor elállhatnak a vételtől. Ha pedig két év múlva veszítenek, mert a TV2 menedzsment kiszervezte a TV2-t az opciós szerződés hatálya alól, visszakapják a 300 milliót, ami kifizettek, sőt kártérítést is kaphatnak. A kormánynak már akkor is késő lesz.

300 millióval blokkolják a kormány 20 milliárdos üzletét, káoszt, pánikot keltenek és veszélyeztetik a 2018-as választási sikert. Simicska szempontjából ez elég jó biznisz!

(hallgatva a kritikára, javítottam az olvasók szerint túlzott írásjel használatot. egyrészt, hogy "emeljem a cikk színvonalát", másrészt, hogy a kommentek a tartalomra vonatkozhassanak, és ne a formára! köszönöm a kritikát!) 

A bejegyzés trackback címe:

https://katatonpanda.blog.hu/api/trackback/id/tr917984869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maxim_Isayev 2015.10.18. 17:54:06

Figyelj, küldök néhány felkiáltójelet, mert hátha már fogytán van:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ogli dzsí 2015.10.18. 19:01:58

Orbán újra megbukott?

Zsidó szellemiségű luxuskurva 2015.10.18. 19:23:13

hehehe, lassan 6 éve minden nap megbukik a kormányzat, meg a gaz zorbán, osz't mégis 4/5- del fognak nyerni 2018-ban. Nem irígylem ezt a frusztrációt... A kutya ugat, a karaván halad... :)

Aldou Raine 2015.10.18. 20:32:12

Addig jár a korsó kútra, míg Orbán meg nem bukik. ... De komolyra fordítva a szót: egyszer minden diktátor süllyesztőbe kerül. És részemről nagy öröm lesz látni, amikor a szotyiköpködő felcsúti gazembert elzavarják a halál faszára. Kivárom.

Álom Polgár 2015.10.18. 21:35:29

Viktor nem azért fog bukni mert diktátor, hanem mert a nép anyagi elvárásaira nem tud és akar megfelelő megoldást. Az összes többi etika, morál, hit csak ezután fontos.

Velato 2015.10.18. 21:59:21

A majdnem minden mondat végére biggyesztett felkiáltójel színvonaltalan írássá teszi ezt a cikket. Nem értem, miért engednek ilyen cikkeket az oldalra...

Mészáros Laci 2015.10.18. 22:39:16

A napi/hu szerint arról lehet szó, hogy Fonyó valóban megvette a TV2-t, de cégnek meglehetősen sok tartozása van, megterhelve a TV2 vagyoni értékű jogait - na és Vajna a jelzálogjoggal bíró cégeket vette meg.

Ha a napihu feltevése helytállyó, akkor lehet a tévé Simiskáé, ha instant kicsengeti a huszonvalahány milliárd tarozást. Talán annyit is megér neki, csak ugye ne feledjük Epirosz királyának híres mondását: még egy ilyen győzelem és nem marad katonám.

Pop40 2015.10.18. 23:23:28

A poszt maga nagyon jó, nem véletlen, hogy a felbukkant néhány fideszes majom semmit nem tudott hozzászólni, a szokott kötekedésen kívül.
Ellenben a felkiáltójelekkel kicsit valóban spórolhatnál, rontja a cikk színvonalát, az amúgy jó cikk olyan lesz tőle, mintha egy beszpídezett, 180 pulzusú muki írta volna.

A többi stimmel: Simi valóban marhára ráér, az idő neki dolgozik. Valóban az lehet a célja, hogy keresztbetegyen Vityának (Vajna nyilván csak stróman a sztoriban) és Siminek valóban több esze van, mint a teljes fideszes maffiának együttvéve.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.18. 23:35:47

@Zsidó szellemiségű luxuskurva: olgi dzsí "elvtárs" most ezért kellett még egy nicknevet csinálnod?

Tojglitojas 2015.10.18. 23:39:42

Sok a felkiáltó jel! Ettől nem lesz több ráció ebben az erőlködésben! Bizony! :)

Parajpuding 2015.10.19. 08:41:12

Ez a kormányzat már megbukott volna 2010-ben is, HA lett volna megfelelő egységes alternatíva.
Nem volt. Az a kérdés, hogy lesz-e 2018-ban. Ha nem, megint nyerni fog. És nem azért, mert jó.
Az biztos, hogy a megfelelő médiajelenlét sokat vet a latba.
Az írás elgondolkodtató és nem alaptalan.

bgp 2015.10.19. 10:12:28

Simicska is csak azóta Orbán ellenes amióta kicsit levágták. Sokáig hízott az államon. A Fidesz neki
köszönheti az uralmát, mi meg Simicskának a Fideszt. Tehát, tőlem ebben a harcban mindkét fél megdögölhet.

McZozo 2015.10.19. 10:28:12

@Pop40: En ezzel meg a cikkben leirtakkal egyetertek, Sot azt mondom cask faljak fel egymast, egyiket se sajnalom. Az egyetlen baj hogy az o marakodasukat is a kis emberek fogjak megszivni, Mert ugye arrol senki nem beszel hogy most majd less egy par evig elhuzodo tulajdonjogi per ami alatt kerdeses less hogy ki is a tulajdonon ki a munkaltato. A bizonytalan h elyzet alatt gondolom a reklamok nem fognak dolni a tv hez igy kerdes mibol fogja mondjuk fizetni a dolgozokat, tehat gondolom majd szepen kirugdalnak egy csomo embert. Gondolom ezek nem az idetlen celebek lesznek hanem a hatterben dolgozo kisemberek, akik majd szepen aldozatul esnek a marakodasnak.

kroky61 2015.10.19. 12:05:54

Hiába van Simicskának médiabirodalma, egy nézett országos csatorna azért kellene neki. Ne hasonlítsuk már össze a HirTv-t a tv2-vel. Amúgy tényleg van egy kis óvodai homokozó fílingje a sztorinak: "Lajoska, add már oda a körte-formát, meg a kis lapátot Andynak! Nem adom, én hamarabb vettem ki a vödörből" Borzalom. Made in Hungary.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.10.19. 12:56:58

@kroky61: Ez a legdrágább óvodai homokozó... és mi finanszírozzuk benne a szaros kölykök játékát.

sas70 2015.10.19. 13:19:29

@bgp: Ha nem az én/mi bőrünkre menne, én is hátradőlnék a fotelben, egy szivarral a kezemben.

sas70 2015.10.19. 13:20:34

@Kormánymeghízott Államcickány Úr: És van benne pár hülye gyerek, aki úgy szórja pénzt, mint bolondgyerek a homokot.

s 2015.10.19. 14:46:00

"Presztízs veszteség" Az ki van zárva. Elveszteni csak azt lehet, ami megvan. Tehát definíció szerint nem létezik presztízsveszteség a jelen kormány esetében már jó ideje.

s 2015.10.19. 15:02:37

"A hitelezők pénzt akarnak. Ki fogja őket fizetni, és miből?" Amennyire jól tudom, őket már kifizették. Tehát ez a rész le van szarva.

"A piaci szereplők el fognak fordulni a TV2-től, mert nem tudják, kit "etetnek" a reklámpénzekkel." Bődületes faszság, amit írsz. Őket (hirdetők) ez kibaszottul nem érdekli. Egyetlen módon fordulnak el a tv2-től, ha az a folyamatos hazudozásai (kormány propaganda) következtében képtelen behozni a nézőket.

"A partnerek kivárnak majd, mert nem biztos, hogy mindegy nekik, hogy Simicska, vagy Vajna." Édes faszom! Fogalmad sincs az üzletről. Nem ez számít, hidd már el.

simicska szerepét legalább jól látod. Szarik a tv2-re. Ő csak beöntött egy zsák homokot a szépen beolajozott gép fogaskerekei közé és most egy jót röhög.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.19. 15:52:03

Simicska beépített libsi ügynök volt a Fideszbe. Én mint közíró ezt régen megírtam.

s 2015.10.19. 16:20:41

@maxval bircaman meghízott szerkesztő: Én már csak azt várom, hogy orbán mikor fog elhatárolódni kövértől. Voltak ennek már jelei korábban is, mint például a sokat emlegetett „Nincs köztük kövér, az a halálom" mondat is.

katatonpanda 2015.10.19. 16:54:28

@s: megtisztelsz a kommentel!

1. Amikor Simon és Diderick megvették a TV2-t a Pro7Sat1-tól akkor nem fizették ki a teljes vételárat, úgynevezett "eladói hitelt" kaptak, vagyis lehetőséget arra, hogy a csatorna bevételeiből hosszútávon törlesszenek. szóval, ezt rosszul tudod. Vannak a háttérben hitelezők, ezért is volt szempont, hogy a Pro7Sat1 kit ismer el tulajdonosnak, melyik vevő ajánlatát fogadja el. mert van beleszólásuk, hiszen nem kapták még meg a teljes vételárat.

2. és 3. Azt gondolod, hogy az üzleti döntések kizárólag számok alapján, racionálisan születnek? sajnos nem sokat tudsz az üzletről! az üzletemberek nem robotok! és a racionalitás elég összetett dolog (rövid-közép-hosszútávú stratégiák). az üzleti döntések jelentős mértékben személyes preferenciáktól, hitektől és tévhitektől, prekoncepcióktól, politikai preferenciáktól, személyes kapcsolatok alapján születnek.

De ha igazad is lenne (szerintem nincs!), akkor is el kell ismerned, hogy a csatorna image-e bizony meghatározza a célcsoportot, az pedig meghatározza a hirdetői kört. Ez az ügy árt a TV2 imagé-nek...

Igen, a hitelesség is hatással van a célcsoportra. de egy csatorna nem csak azért veszítheti el a hitelességét, mert hazudik a Híradóban, hanem azzal is, ha már eleve párt tv-ként születik... vagy ellen párt tévéként.

örülök, hogy Simicska szerepéről egyezik a véleményünk!

s 2015.10.19. 17:29:43

@katatonpanda: "hiszen nem kapták még meg a teljes vételárat" Ha lehet hinni bárkinek is, akkor andy pajtás most kifizette. Egyébként ismertem a történetet, a Pro7Sat annyira meg akart válni ettől az érdekeltségétől, hogy még pénzt is adott, hogy elvigye valaki. Állítólag a könyveikben leírták veszteségként, mert nem is remélték, hogy valaha visszakapják ezt a hitelt. De most állítólag andy papa kicsengette nekik az egész lóvét.

A hirdetői piac nem a magyar myutyifilterre van hangolva. Itt nagyrészt külföldi termékeket hirdetnek olyan ügynökségek közreműködésével, akik multi céghálózatok itteni vállalatai. Nem kell, hogy ezt elhidd, elég lesz, ha végignézel pár reklámblokkot és mindent érteni fogsz. Persze nem vitatom, hogy van a hirdetési piacnak kormányzati megrendelői köre is, de nem az a fő rész.

"Ez az ügy árt a TV2 imagé-nek... " Így van. Ez volt a cél. A simicska gyerek tönkre akarta kúrni az andy drága pénzen vett kormányközeli tévéjét. Sikerülni is fog neki. Nem mintha egyébként nem menne szarrá a folyamatos, kormányzat által elvárt megfelelni akarás miatt, de így előbb tönkre lehet baszni, még az indulás tájékán. Az orbán semmire sem jó média emberei nem akarják megérteni, hogy tv-t venni nem jelenti egyúttal azt, hogy nézőt is vettek. Sok közpénzt el fognak kúrni addig, mire ezt felfogják, ha felfogják valaha egyáltalán.

"sajnos nem sokat tudsz az üzletről!" - Ezen jót mosolyogtam. Feldobtad a napomat, így a vége felé. :-)

katatonpanda 2015.10.20. 15:12:53

@s:

1. a Vajna féle vétel nem zárult még le. éppen ez az egyik kérdés, vajon Vajna hitelezői, állítólag osztrák pénzintézet, a cirkusz láttán, nem lépnek-e hátrébb, vagy egyenesen kifarolnak a bizniszből. hisz azt mindenki tudja, hogy nem Vajna, vagy a kormány venné meg a TV2-t közvetlenül...

2. "a Pro7Sat annyira meg akart válni ettől az érdekeltségétől, hogy még pénzt is adott, hogy elvigye valaki. " Látod, mennyire nem csak a számok dominálnak? A TV2 tartósan veszteséges, állítólag hatalmas összegű jogdíjjal tartozik amerikai stúdióknak, pl. szóval üzleti alapon megvenni, irracionális. Két okból van értelme megvenni, az egyik a politikai cél (Vajna-kormány), a másik a politikai cél szabotálása, gazdasági érdekből (Fonyó-Simicska), egyik oldal sem azért akarja a TV2-t, vagy a TV2 körüli botrányt, mert azt hiszik, hogy a TV2-ből meggazdagodnak majd! szóval racionális gazdasági célja kizárólag az eladónak van... és igaz ez akkor is, ha a a Vajna féle TV2 engedélyt kapna a műsorszórási díj beszedésére. az elsődleges cél akkor is politikai lenne.

3. "A hirdetői piac nem a magyar myutyifilterre van hangolva." ezt nem is állítottam! csináljunk egy gondolatkísérletet, hiszen Te nagy tudású, felelős bizniszmen vagy!

nyilván tudod, hogy a nagy cégek, akik igazán sokat költenek, nem úgy reklámoznak, hogy: "jé, má' itt egy spot-unk, előkerült a sublótból, adjuk már le X grp értékben a TV2-n!" hanem éves deal-eket kötnek.

szóval, Te vagy a Coca-Cola H marketing igazgatója, és október 11-én, kézhez kapod a jóváhagyott üzleti tervet, 2016-ra. ennek része a Te marketing budget-ed is. hasráütésszerűen mondom, TV-s költésre van 200 milliód.

mint jó szakember, 20 milliót tartalékba teszel az előre nem látható költésekre. majd rögtön elmész a piacvezető RTL K-hoz, és leszerződsz velük évi 120 millára. spot-ok, műsor szponzoráció, product placement, stb. a megfelelő grp értékben.

a maradék 50 millából lekötsz az elsődleges célcsoportodnak megfelelően 30-at a vivához, MTV-hez, Viasat-hoz stb.

a maradék 20 misit meg elköltenéd a TV2-nél. az elsődleges célcsoportod alig néz TV2, de mégis csak másodikok a piacon, meg országosak, jelen kell lenned ott is. van ez a "Sztárban sztár" műsoruk például, ami a sávjában abszolut győztes. szóval, a "Sztárban sztár" előtt, közben raknál ezt az, spot-okat, szponzorációt, prod. plac.-et, stb.

meg is van az időpont, hogy mikor jönnek hozzád a TV2 sales-esei, hogy megkössétek a deal-t, amikor kirobban a Simincsa-Vajna cirkusz.

eszedbe jutnak-e a következők?

1. vajon a TV2 image milyen irányba indul el, a nézők fejében? kutatások még nyilván nincsenek... és a TV2-nek nem is biztos, hogy érdeke, hogy legyenek. Te megkutatod a TV2 brand-et, mondjuk fél év múlva? lehet, de addig vársz? jegeled a TV2-s 20 millát? ha mindenki így tesz, a TV2 áprilisra csődöt jelent!
2. a Te márkádnak ez a potenciálisan rossz (pl.: átpolitizált, kormányszócső, növekvő elutasítás, negatív markerek) irány jó-e? akarod-e, hogy az általad képviselt brand, ebben a közegben jelenjen meg?
3. vajon 2016-ban lesz-e még "Sztárban sztár"? az új tulaj megtartja? vagy inkább visszahozza a "dáridó-szappanopera" műsorpolitikát, amivel régen a TV2 piacvezető volt? ám, a Te célcsoportod okádni fog tőle. ha a mostani TV2 kereskedelmi igazgatója megesküszik, hogy marad a "Sztárban sztár", hiszel neki, vagy arra gondolsz, hogy lehet, hogy holnapra kirúgják őt?
4. ha az új menedzsment megtartja a műsorokat, amik Neked célcsoport szempontból megfelelnek, nem fogják-e Majkát lecserélni Dörner Györgyre? Liptai Claudiát Borbás Marcsira? A szereplők közé nem fogják-e beszuszakolni Sas Szilviát, és Ákost?

holnap, 2015. 10. 21-én megkötöd az éves bizniszt 2016-ra? vagy kivársz? és ha mindenki kivár, a TV2 bedől áprilisra...

5. szóval, az image tönkretétele Simicska egyik célja? ez a nézettségi számokból hogyan lesz előre megítélhető? azt írtad üzletember számok alapján, racionálisan dönt! Te tudod, hogy 2016 szeptemberében milyen lesz a TV2 nézettsége? jobb, vagy rosszabb, mint amire most szerződhetnél?

6. "sajnos nem sokat tudsz az üzletről!" - ez a mondat eredetileg Tőled származik. Te tiszteltél meg vele ismeretlenül...

s 2015.10.20. 17:01:10

@katatonpanda: Az értékesítés nem így megy. Nagyjából a nézettség arányában kiszórják a spotokat. A tv2-re is jócskán kerül, mert országos lefedettségű és valamennyire nézett. Az mtv csatornák is országosak, de oda csak módjával dobálnak, mert még az árához képest is eléggé gyík nézettsége van.
Nem tudom betippelni, hogy 2016 szeptemberében milyen lesz a TV2 nézettsége. Szerintem szarabb lesz még ennél is és akik az üzletet kötik ügynökségi és hirdetői oldalról, azok is mind erre fogadnának. Ezért kemény áralkuk mennek, a tv2 sem annyiért adja a reklámhelyet, amennyiért akarja, hanem amennyiért tudja. Csak egy dolog számít, a nézettség - legalább is a piaci alapon működő csatornák esetében. Akik ki vannak tömve közpénzzel, azoknak elvileg minden mindegy, de nézőt ők sem tudnak pénzért venni. Ott meg a kormányzati propaganda népek közti terítésének szándéka nem fog megvalósulni. Tehát elnyelnek kurva sok közpénzt és a lófasz sem nézi őket.
Ezt kellene a kormány közeli idegsebész-részecskefizikus kommandónak felérnie ésszel, de nyilván a végzettség nélküli koronaőr takonyárpinak ez messze meghaladja a szellemi erejét. A többiek meg nála is hülyébbek, bár ezt már elgondolni is perverzió.

katatonpanda 2015.10.20. 20:18:59

@s: örülök, hogy közelednek az álláspontjaink!

Ami most van, kizárólag Simicskának jó. Se a tv2 vezetőknek, se a dolgozóknak, se a műsorgyártóknak, se a nézőknek, se a kormánynak.

Ha Vajna megszerzi a tv2-t ugyanúgy tönkreteszik, mint a közmédiát.

Én nem költenék olyan tv-nél, ahol minden bizonytalan.

Úgy értékesítenek, hogy a nézettség arányában kiszórják a spot-okat? Sürgőssen váltsanak ügynökséget! Ez utoljára '98-ban tűnt működni!

Szóval kinek nagyobb az esze? Simicskának! És gáz, hogy akár egyik, akár másik győz, mi veszítünk!

Erről szólt a poszt.

s 2015.10.20. 23:02:00

@katatonpanda: Így van, ez csak simicskának jó. A nézőknek meg teljesen mindegy, ezt elhiheted. Van ezen kívül még épp elég másik szar, amit nézhetnek. Egy hónap múlva arra sem fognak emlékezni, hogy volt tv2. A dolgozók meg szépen elhúznak máshova.
Egyedül gerkens szerepén gondolkozom még, mert nem tudtam eldönteni, hogy ennyire elment -e az esze, hogy belemászik egy ilyen faszságba, vagy előre volt informálva, hogyan vannak elosztva a lapok. Ha a tv2 végül simicska fennhatósága alá kerül, akkor jól számolt, mert simicska valószínűleg szabad kezet ad neki a fidesz kormány rommá baszásában.

"Úgy értékesítenek, hogy a nézettség arányában kiszórják a spot-okat? Sürgőssen váltsanak ügynökséget! Ez utoljára '98-ban tűnt működni!"
Működik ez ma is. A kampányok így teljesülnek a leghamarabb, tehát szinte biztosan ez a legjobb módszer, de várom az értékes alternatív elgondolásokat.

"Szóval kinek nagyobb az esze? Simicskának!"
Pontosan.

"És gáz, hogy akár egyik, akár másik győz, mi veszítünk!"
Nem gondolnám. Engemet személy szerint szórakoztat a műsor, a kimenetelétől függetlenül. Jobb, mint akármelyik tv2-es produkció.
süti beállítások módosítása